Wat gebeurde er op: 15 juni 1993

James Simon Wallis Hunt (45) sterft aan een hartaanval in zijn huis in Wimbledon, Engeland kort nadat hij zijn verloofde Helen ten huwelijk had gevraagd. Hunt won in 1975 de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort waarna hij naar McLaren overstapte. Hij ging in 1979 met pensioen omdat hij de Formule 1 te gevaarlijk geworden vond.

Salon Privé London, super-chic

Met 18.287 bezoekers, bereikte Salon Privé London in Royal Hospital Chelsea dit jaar gedurende drie dagen een nieuw record. Met beroemde gasten waaronder F1-wereldkampioen Jenson Button, tv-ster Richard Hammond en Lewis Hamiltons vader Anthony Hamilton, werden bezoekers getrakteerd op een bijeenkomst van ‘s werelds beste auto’s, luxemerken en verschillende Britse debuten zoals de nieuwe Maserati GranTurismo en de Rolls-Royce Phantom Extended. Tijdens het Concours de Vente stonden meer dan zeventig auto’s op het gazon van Royal Hospital Chelsea. De winnaar van de Prix d’Honneur was een Aston Martin DB2/4 Vignale uit 1954 van Aston Workshop. Gebouwd in opdracht van koning Boudewijn van België door de Italiaanse carrosseriebouwer Vignale een unieke auto. Andere prijswinnende auto’s waren onder meer een Maserati Sebring 3700 GTI uit 1966 en Maserati 3500 GT Vignale Spyder uit 1961. Tijdens de Salon was het eten en drinken van eersteklas kwaliteit terwijl een DJ het chique publiek in beweging kreeg. Het bleef nog lang onrustig in het Londense Royal Hospital Chelsea.

Klassieke autohandelaar avant la lettre

Al jarenlang ligt het fameuze boek ‘’Mag het een Ferrari zijn” van Rob de la Rive Box, bij mij in de boekenkast en onlangs heb ik het weer opengeslagen. De uitvoerige inleiding is min of meer een autobiografie van Rob. Ik heb hem in de jaren tachtig leren kennen en hij vroeg me regelmatig foto’s te mogen gebruiken. Toen hij stopte, heb ik zijn archief gekocht. We waren gewoon twee autoliefhebbers bij elkaar. Hij kwam uit Bussum en kende daardoor het Gooise leventje wel. In de loop de jaren heb ik verschillende verhalen van hem gehoord en nu ik zijn inleiding lees, denk ik dat het wel interessant is om dat met alle autoliefhebbers te delen.