Klassieke autohandelaar avant la lettre

Autoliefhebber Rob de la Rive Box (1913-2006)

Al jarenlang ligt het fameuze boek ‘’Mag het een Ferrari zijn” van Rob de la Rive Box, bij mij in de boekenkast en onlangs heb ik het weer opengeslagen. De uitvoerige inleiding is min of meer een autobiografie van Rob. Ik heb hem in de jaren tachtig leren kennen en hij vroeg me regelmatig foto’s te mogen gebruiken. Toen hij stopte, heb ik zijn archief gekocht. We waren gewoon twee autoliefhebbers bij elkaar. Hij kwam uit Bussum en kende daardoor het Gooise leventje wel. In de loop de jaren heb ik verschillende verhalen van hem gehoord en nu ik zijn inleiding lees, denk ik dat het wel interessant is om dat met alle autoliefhebbers te delen.

Rob de la Rive Box
“Mag ik me voorstellen. Ik ben Rob de la Rive Box, geboren in 1933 in Bussum en opgegroeid in Hilversum. Na een paar jaar voor Ford in Helsinki en Amsterdam gewerkt te hebben, emigreerde ik einde 1961 naar Zwitserland. Ik vond een baan bij een Chrysler-dealer in Basel, trouwde in 1962 en kreeg mijn dochter Aila in 1963 en mijn zoon Frank in 1966. In 1977 hertrouwde ik met Claire, die dochters Jeannette (1964) en Susanne (1966) meebracht. Een heerlijke familie!

Login of abonneer je op een van onze tijdschriften om verder te lezen.

KLIK HIER! en krijg direct toegang tot de Premium artikelen!

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!