Twijfels over je aankoop? Zegen je auto in!

Mijn vrienden en vriendinnen vragen me wel eens waar zij op moeten letten als ze een tweedehandsauto kopen. Een paar weken geleden vroeg een vriendin van mij hiernaar, voor haar kennis. Ik gaf, zoals ik vaak geef, hetzelfde antwoord. “Kilometerstand is niet zo boeiend, kijk liever naar de onderhoudshistorie.” Als er weinig tot geen informatie in de onderhoudsboekjes te zien is, dan ben ik al gauw wantrouwend. Een geïmporteerde auto raad ik voor het gemak ook af, net als een auto met verschillende kleuren carrosserie. Veelal vertel ik welke merken en types ze beter kunnen mijden en welke juist interessant zijn. Dit advies is natuurlijk compleet gefocust op ‘de persoon’ die opzoek is naar een auto voor dagelijks gebruik. Dan wil je geen doorgeroeste dwarsbalken of brandende motorlampjes. Het liefst geef je alleen geld uit aan onderhoud, niet aan reparaties.

Login of abonneer je op een van onze tijdschriften om verder te lezen.

KLIK HIER! en krijg direct toegang tot de Premium artikelen!

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!