Tweede lustrum Healey Museum

Op 26 november vierde het Healey Museum in Vreeland haar 10-jarig bestaan. Een nationaal en internationaal gezelschap van Healey-liefhebbers uit onder andere de VS, Engeland, Duitsland en Zweden verzamelde zich die dag in het Museum om deze gebeurtenis bij te wonen.

Bill Emerson, schrijver van ‘A Complete History of the Healey Marque’, had speciaal voor deze gelegenheid een bronzen beeld meegenomen uit de Verenigde Staten, namelijk een buste van Donald Healey uit de jaren ‘80 die nog nooit aan het publiek getoond was. Bill Emerson (87) vond dat Donald Healey aanwezig moest zijn bij dit bijzondere evenement en hij had het 28 kilo zware beeld in zijn handbagage meegetorst uit de VS. Op zich al een enorme prestatie! Uiteraard werd door Hans van de Kerkhof, voorzitter van de Stichting Healey Museum, teruggeblikt op de afgelopen tien jaar, waarna Bill Emerson de ‘Gerry Coker Award’ uitreikte aan een zeer verraste Karsten Stelk. Karsten heeft in tientallen jaren een omvangrijke collectie Austin Healey 100 foto’s, folders, affiches en ander beeldmateriaal opgebouwd. Later die dag verzorgde hij nog een presentatie van zijn indrukwekkende collectie. Lex Veen, voorzitter van de Austin Healey Owners Club Nederland, bood namens de club het Healey Museum een vlag aan met het logo van de AHOCN én het logo van het Healey Museum om de onderlinge verbondenheid te symboliseren. Met de officiële nominatie om Hans van de Kerkhof erelid van de AHOCN te maken tijdens de volgende ALV sloot Lex zijn toespraak af.
Tussentijds werd gespeeld op één van de drie elektronische orgels die door Donald Healey zijn gebouwd. Het betreffende orgel stond al die tien jaren in het Healey Museum zonder dat het gebruikt kon worden. Na een specialistische restauratie door de heer Groenenboom uit Breukelen klonk het orgel weer als vanouds. Uiteraard werd er muziek gespeeld uit de glorietijd van de Austin Healey. Na een prachtige en zonnige dag met veel mooie ontmoetingen werd het lustrum afgesloten met een diner op het terrein van het Healey Museum. Op naar de volgende tien jaar!

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!