Tijdsbeeld: Ode aan de Volkswagen

All you need is Beetle

In de jaren vijftig, zestig en zeventig werd het straatbeeld voornamelijk bepaald door Volkswagen Kevers en busjes. Iedereen uit die tijd heeft er wel eens ingezeten of ouders hadden er wellicht één. En men ging gewoon met de Kever op vakantie. Geen pas te hoog, geen doel te ver. De Volkswagen maakte van Europeanen een bereisde toerist. De betrouwbare auto’s waren ideaal voor gezinnen met twee of drie kinderen. Ook mijn ouders hadden een Kever, ik heb mijn eerste ongeluk met mijn moeder ermee beleefd en ik heb erin leren autorijden. Het gaf ons de vrijheid die onze voorouders niet op deze wijze beleefd hebben. Uiteindelijk kreeg mijn zus de auto van mijn ouders.

Login of abonneer je op een van onze tijdschriften om verder te lezen.

KLIK HIER! en krijg direct toegang tot de Premium artikelen!

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!