Past, Present & Future van Porsche in MOVE Amsterdam

Deze maand gaat in Mobility Experience MOVE in Amsterdam de Porsche expositie met het thema ‘Past, Present, Future’ van start. Daarbij laat het sportwagenmerk zien hoe technologieën van het circuit hun weg vinden naar productiemodellen en hoe Porsche zich nog altijd laat inspireren door traditie. Bezoekers kunnen dat ontdekken aan de hand van bijzondere Porsche modellen en door middel van grote touchscreens. Om het echte Porsche circuitgevoel te ervaren, zijn er professionele simulatoren.

Met een herkenbare signing neemt ‘Past, Prent Future’ bezoekers mee op een bijzondere tijdreis. Daarbij wordt duidelijk dat innovatie de rode draad is in de geschiedenis van Porsche. Vanaf het begin heeft de autosport daarbij een belangrijke rol gespeeld. Voor Porsche is het circuit namelijk hét testlaboratorium voor nieuwe technologieën. Zo kwam de turbomotor pas in een productie Porsche toen hij zijn kracht en betrouwbaarheid tijdens races als de 24 Uur van Le Mans had bewezen. Hetzelfde geldt voor de hybridetechnologie van onder meer de Panamera en de Cayenne en voor het baanbrekende 800V elektrische systeem van de Taycan.

Inspirerende duo’s
Hoewel Porsche continu innoveert, heeft het ook altijd oog voor traditie. Bij de expositie met het thema ‘Past, Present, Future’ wordt dat geïllustreerd door bijzondere auto-duo’s. Zo is de Porsche Boxster Bergspyder uit 2014 duidelijk geïnspireerd door de 909 Bergspyder racewagen uit 1968. Vanaf eind september zullen de Porsche 919 LMP1 racewagen, samen met de Porsche 919 street concept de expositie vullen. De 919 Street heeft het niet gehaald als productiemodel, maar één blik volstaat om te zien dat de 919 Hybrid, die de 24 Uur van Le Mans drie jaar op rij won, aan de basis stond.

Interactief
Bij de expositie spelen grote, interactieve beeldschermen een belangrijke rol. Door deze schermen aan te raken komen historie, heden en verleden tot leven. Met favoriete modellen en/of technologieën als startpunt kan iedere bezoeker een persoonlijke tijdreis maken. Elk onderwerp is rijkelijk geïllustreerd, onder meer met (historische) video’s. De videowalls gunnen de bezoekers ook een blik in de toekomst. Dan gaat het bijvoorbeeld over technologieën die nu op het circuit worden beproefd en mogelijk later in serieproductie gaan.

Ervaar het gevoel
Omdat Porsche en het circuit een twee-eenheid zijn, kunnen bezoekers van de expositie op zaterdag plaatsnemen in professionele simulatoren. Ze kunnen dan met hun favoriete Porsche virtuele snelle rondes rijden op het circuit van hun keuze. Het hightech karakter van de simulatoren garandeert een intense, levensechte ervaring.

Tickets voor MOVE Amsterdam zijn hier te boeken. Meer informatie over MOVE is te vinden op move.amsterdam.

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!