Nieuwe koers

Toen de Nissan type S30, die tussen 1969 en 1978 als Nissan Fairlady Z, Datsun 240Z, 260Z en 280Z op de markt gekomen was, moest worden opgevolgd, werd er een compleet nieuwe auto ontworpen. Wat bleef was het gebruik van de twee verschillende merknamen, maar voor het eerst kreeg de Datsun-variant het subscript ‘by Nissan’ naast het logo.

Lees verder »

Join the club and leave the crowd

In deze zomerperiode maken veel mensen een ritje met hun geliefde (klassieke) hobbyauto. Vaak dichtbij maar soms ook ver weg. En helaas komt het voor dat iemand met autopech strandt. Velen zijn lid van de ANWB en hebben aldaar ook wegenwachtservice afgesloten. En terecht, de Nederlandse wegenwachters zijn immers universele alleskunners.

Lees verder »

26 oktober HARC vrij rijden

Leuk om eens te bezoeken met gratis toegang bovendien, is HARC vrij rijden op Circuit Zandvoort. Een spektakel voor liefhebbers van of met een historische

Lees verder »

“Een 2002 van de eerste serie en in de goede kleur”

Eigenlijk heeft Jan Willem Goorhuis een haat-liefdeverhouding met klassieke auto’s: “ze zijn nooit af en er is altijd wat.” Met de restauratie van zijn BMW 2002 TI is hij heel ver gegaan, maar toch loopt de auto nog niet zoals hij vindt dat de BMW moet lopen. Jan Willem wil dat zijn auto perfect is, hoewel hij zichzelf niet ziet als perfectionist.

Lees verder »

De KNAC is jarig!

Wie 1898 intikt op Wikipedia komt als snel de KNAC tegen. Honderdvijfentwintig jaar geleden werd de club opgezet. Wat was er aan de hand?

Lees verder »

Zoute GP

Van 5 tot 8 oktober vindt de Zoute Grand Prix weer plaats in Knokke-Heist. De plaats zal worden omgetoverd tot een auto-, kunst-, cultuur- en

Lees verder »

Tijdsbeeld: Panorama

We hoeven niet altijd ver van huis te gaan om het gevoel van hoogte te ervaren. Terug naar de Ardennen waar deze Peugeot 202 La Roche aux Corpias gehaald heeft. Zo te zien is het einde jaren veertig en de motor van de Peugeot was niet al te krachtig. Klein maar dapper zullen we maar zeggen.

Lees verder »

Saloon Car Championship, 1968

Terwijl ‘Quick Vic’ Elford tijdens de Q Trophy Thruxton van 1968 zijn Porsche 911 strak van bocht naar bocht stuurde, probeerde Brian Robinson zijn Ford Cortina MK2 Lotus in bedwang te houden, op de voet gevolgd door Tony Dean in zijn Ford Lotus Cortina. Maar Vics gaskabel brak waardoor de strijd uiteindelijk tussen Falcons en Cortina’s ging. Brian Muir werd eerste in zijn Falcon, de tweede Falcon kwam met David Hobbs aan het stuur over de finish, gevolgd door de Cortina’s van respectievelijk Frank Gardner en Robinson.

Lees verder »

De klassieker-community is springlevend!

Het wordt steeds lastiger om onze hobby rond klassieke auto’s te kunnen blijven uitoefenen. Sluitingen van klassiekergarages, vollere wegen en steeds strengere milieueisen, het zijn een paar voorbeelden van de redenen die hierachter zitten. Gelukkig zijn wij, mensen, innovatief. Zelfs in de klassieker-community wordt er nog volop geïnnoveerd.

Lees verder »

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!