Porsche 356 ‘Split-Window’ Coupé, 1951 verkocht voor € 425.000

Afkomstig uit de begindagen van de Porsche 356-productie, verliet chassis 10971, uitgevoerd in Adria Blue en uitgerust met mistlampen, een Hirschmann-antenne en een drietonige claxon, de fabriek op 25 oktober 1951 met als bestemming de in Karlsruhe gevestigde dealer, Gramling. Sleet zijn eerste jaren racend in Griekenland, werd in 2010 geregistreerd op naam van een nieuwe eigenaar in Nevada en werd tentoongesteld op de Porsche Race Car Classic in The Quail Lodge in 2011. Daarna werd de 356 afgewerkt in donkerrood en kreeg hij een aangepast dashboard en eendelige voorruit. Een volgende eigenaar liet de auto dichter bij de fabrieksspecificaties aanpassen, hij werd opnieuw gespoten in Pascha Red – een juiste kleur voor het modeljaar – en hij kreeg weer een correct gesplitst raam. De versnellingsbak bleef, maar de motor is vervangen door een periode-correcte 1.500 cc.

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 28 maart 1934

In Groot-Brittannië wordt de Road Traffic Bill gepubliceerd met daarin een uitgebreid programma van maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het stelt rijexamens voor voor nieuwe bestuurders en voor het eerst komt er een voorstel om voetgangers te bestraffen voor gevaarlijk lopen. In steden komt een nieuwe snelheidslimiet van 30 mph en in Londen worden experimenten met oversteekplaatsen voor voetgangers uitgevoerd.

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 27 maart 1978

The Wall Street Journal heeft een artikel op de voorpagina over de Corvette Indianapolis 500 Pace Cars uit 1978, waarin wordt aangegeven dat het uitstekende investeringen zouden zijn. De prijzen schoten omhoog tot wel 75.000 dollar, maar van een goede investering zou niets terecht komen, van afschrijving des de meer.

Lees verder »

Nieuw concept voor Museo Automobili Lamborghini

De opening van het Museo Automobili Lamborghini markeert de viering van Lamborghini’s zestigste verjaardag. Niet alleen de naam is veranderd, ook is het museum volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Met de tentoonstelling “De toekomst begon in 1963” komen de meest memorabele momenten uit de geschiedenis van het merk naar voren. Reken op een tentoongestelde 350GT, Miura S, Espada, LP 400, Urraco en LM 002, maar ook de meer eigentijdse modellen zoals de Diablo GT, Murciélago SV, Gallardo Performante Spyder, Huracan Performante, Aventador SVJ en natuurlijk de Urus. Het hele geschiedenisverhaal van Lamborghini komt voorbij.

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 26 maart 1989

Nigel Mansell wint in een Ferrari de Braziliaanse Grand Prix in Rio de Janeiro vanaf zijn zesde plek op de grid. Ayrton Senna stond in een McLaren op pole, maar eindigt op een teleurstellende 11e plaats met 1 ronde achterstand. Riccardo Patrese zet welleswaar de snelste ronde neer in zijn Williams, maar valt uit met een kapotte nokkenas.

Lees verder »

Sliding doors

De competitieve jaren tachtig vroegen veel van autofabrikanten. Vermogen, aerodynamica en uitstraling bepaalden in toenemende mate hoe een sportwagen gebouwd moest worden en ook het reduceren van gewicht was voor het eerst een hot item. BMW richtte daarom in 1985 BMW Technik GmbH op, speciaal voor de ontwikkeling van concept-auto’s. In het geval van de Z1 bleef het niet bij dromen, die ging in productie, inclusief zijn opmerkelijke schuifdeuren.

Lees verder »

Iso Grifo Targa Series II, 1971 verkocht voor € 625.000

Renzo Rivolta bouwde van alles: van koelkasten tot scooters en ook de Isetta bubble car. Toen hij de fabriek van die laatste aan de Duitse gigant BMW verkocht, lanceerde hij in 1962 met de opbrengst daarvan de Iso Rivolta, drie jaar later gevolgd door de sportievere Grifo, gestyled door Giorgetto Giugiaro van Bertone en ontwikkeld door Giotto Bizzarrini. Kosten noch moeite werden gespaard om een supersportwagen bouwen, meteen de reden dat er slechts vier exemplaren van de Series II de fabriek zouden verlaten met een open Targa-carrosserie. Voorzien van een 300 pk sterke 5,7-liter Chevrolet V8, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak van ZF, was deze Grifo in staat tot indrukwekkende prestaties. In deze mooie kleurencombinatie en technisch up-to-date bracht de Grifo goed geld op in Parijs.

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 25 maart 1933

De eerste ‘road race’ wordt gehouden in Donnington Park. De Engelse wet staat racen op de openbare weg niet toe, maar de Donnington-baan is aangelegd in een privépark. De oorspronkelijke rondelengte is 3,5 km, later wordt dat verlengd tot 5 km voor de Grand Prix’s van 1937 en 1938.

Lees verder »

Logo van de Maand | Bean 

Het automerk Bean kende een turbulent leven. Opgericht als A. Harper Sons & Bean Ltd had het bedrijf fabrieken in onder andere Dudley, Worcestershire, en Coseley. Voor de Eerste Wereldoorlog produceerde het auto-onderdelen, maar in 1919 betrad de firma door het aankopen van de productierechten voor de vooroorlogse Perry de automarkt. De productie van dat model bereikte in 1922 een hoogtepunt van 80 auto’s per week. In totaal zijn er ongeveer 10.000 exemplaren door Bean geproduceerd. Ondanks dat succes raakte Bean in financiële problemen. Staalfabrikant Hadfields Limited nam het roer in 1926 over, maar de auto waarmee zij in 1928 kwamen verslechterde de verkoop alleen maar. Een jaar later stopte Hadfields met de productie van auto’s van Bean en werd de merknaam als ‘Bean New Era’ verbonden aan bedrijfsvoertuigen. Die ‘era’ duurde slechts twee jaar.  

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 24 maart 1971

Een VAZ 2102 op basis van een Fiat 124 is de eerste auto die wordt geproduceerd in de Volga Automobile Works in het Russische Tolyatti. De wagen zou vervolgens op grote schaal terug naar Europa komen met een Lada-badge.

Lees verder »

Uit de kunst

Van eigenaren tot bewonderaars, klassieker kennen al decennialang een enorme schare liefhebbers. Ze zijn daarnaast niet alleen een dankbaar onderwerp voor fotografen en schrijvers, ook voor talloze kunstenaars zijn oldtimers een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Lees verder »

Wat gebeurde er op: 23 maart 1901

De eerste officiële autoshow van Chicago wordt geopend. Onder auspiciën van het tijdschrift Motor Age vindt het achtdaagse evenement plaats in de expositiehal van het Colosseum, gelegen aan 15th Street en 16th Wabash Avenue. De openingsavond is alleen voor genodigden: de “top 20.000 gezinnen” van Chicago. De algemene toegang voor het publiek is 50 cent per kaartje.

Lees verder »

Bugatti Type 43 Roadster van Lavocat et Marsaud, 1928 verkocht voor € 850.000

Terwijl de Bugatti Type 35 een van de beste raceauto’s van zijn tijd was, is de Type 43 in feite de tegenhanger voor op de weg. De wielbasis is langer, maar de 2,3-liter achtcilinder lijnmotor met compressor en bovenliggende nokkenassen is dezelfde als die van de race-uitvoering. Het chassis van dit exemplaar werd in september 1928 via Stand Auto Garage op de Champs-Élysées in Parijs geleverd aan Robert Senechal. Hij bestelde er in totaal zelfs zes, vermoedelijk met als doel een eigen Bugatti-agentschap op te richten. Voorzien van een tijdelijke torpedocarrosserie behaalde hij de algemene overwinning in de Rallye de Pau van 1928 met zijn Bugatti, gevolgd door een klasseoverwinning een paar dagen later op de nabijgelegen Morlaas-heuvelklim. Kort daarna voltooiden de Parijse carrosseriebouwers Lavocat et Marsaud een tweezits carrosserie in roadsterstijl voor het chassis dat inmiddels prachtig rood is met een zwartlederen interieur. Het houten dashboard wordt gesierd door een reeks Jaeger-meters die de watertemperatuur, ampère, het motortoerental, de rijsnelheid en de oliedruk weergeven.

Lees verder »

Herald als achtervang

“Lange tijd was een leaseauto een arbeidsvoorwaarde, maar er wordt steeds meer gekeken naar mobiliteit. Een auto is daarbij niet meer vanzelfsprekend. Mobiliteit is een middel voor bedrijven om te verduurzamen.” Aan het woord is Fred Jaspers, verantwoordelijk voor mobiliteit voor een holdingmaatschappij. Hij besloot zijn dagelijkse auto de deur uit te doen. Voor erbij en als achtervang voor wanneer het echt niet lukt met het openbaar vervoer en/of de fiets.

Lees verder »

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!