“Een 2002 van de eerste serie en in de goede kleur”

Eigenlijk heeft Jan Willem Goorhuis een haat-liefdeverhouding met klassieke auto’s: “ze zijn nooit af en er is altijd wat.” Met de restauratie van zijn BMW 2002 TI is hij heel ver gegaan, maar toch loopt de auto nog niet zoals hij vindt dat de BMW moet lopen. Jan Willem wil dat zijn auto perfect is, hoewel hij zichzelf niet ziet als perfectionist.

Lees verder »

De auto van de burgemeester

Het verhaal van Rolf Stellingwerf is het verhaal van sleutelen, eerst aan brommers, daarna aan auto’s en vervolgens van geen ophouden weten. Rolf koos zijn opleiding bij zijn passie en volgde uiteindelijk zijn hart door niet langer te willen sleutelen aan modern spul, maar volledig te gaan voor klassieke automobielen. Hij maakte van zijn hobby zijn werk. Ter ontspanning rijdt hij in zijn Vauxhall Velox.

Lees verder »

Oude Kadett in bijna nieuwstaat

De eerste auto van André Cazemier uit Appelscha was een Opel Kadett (model C), die hij om te kunnen blijven rijden, helemaal heeft gerestaureerd. Na de Kadett kwam een Mustang, een Volkswagen T2 en een weer Kadett (model A). Zijn vader had ook iets met oude auto’s en zijn oom runde een garagebedrijf waar André na schooltijd en op zaterdag altijd te vinden was. Tegenwoordig is André de koning te rijk met een Opel Kadett B uit 1969.

Lees verder »

Rijden in je pensioen

Na een ongeluk en gezinsuitbreiding was de lol van het motorrijden er wel af voor Jorgen Halink uit Oldenzaal. Hij ging op zoek naar een sportwagen waar zijn kinderen ook in pasten, een sportwagen met een achterbank. Hij had zijn zinnen gezet op drie merken: Ferrari, Maserati en Porsche. Maar het moest ook iets goeds en solides zijn. Toen bleef er voor Jorgen maar één merk over.

Lees verder »

Knalgele magneet

Paul Jakobs heeft iets met Italiaanse auto’s. Zijn eerste auto was een Fiat 850. Er is nog een foto van de auto gemaakt op zijn verjaardag in 1977. Hij werd geflitst voor te hard rijden: 61 km/h waar 50 is toegestaan. Paul was op weg naar een sollicitatiegesprek. Op welke baan hij solliciteerde, weet hij niet meer; wel weet hij dat hij toen niet is aangenomen.

Lees verder »

Franse elegantie

Mick Langeberg heeft iets met industrieel erfgoed. Met een groep enthousiastelingen restaureerde hij al eens een stoomboot (“Die vaart nog steeds”). Hij had de smaak te pakken en maakte aangestoken door zijn partner Frank de overstap naar klassieke auto’s. Frank had de Volvo 240, die ooit van zijn vader was geweest, terug kunnen kopen en sinds ze samen zijn, komt er met enige regelmaat een oude auto bij.

Lees verder »

Herald als achtervang

“Lange tijd was een leaseauto een arbeidsvoorwaarde, maar er wordt steeds meer gekeken naar mobiliteit. Een auto is daarbij niet meer vanzelfsprekend. Mobiliteit is een middel voor bedrijven om te verduurzamen.” Aan het woord is Fred Jaspers, verantwoordelijk voor mobiliteit voor een holdingmaatschappij. Hij besloot zijn dagelijkse auto de deur uit te doen. Voor erbij en als achtervang voor wanneer het echt niet lukt met het openbaar vervoer en/of de fiets.

Lees verder »

De mooiste

Zijn vader reed een Opel Kadett en zijn oom had een Ford Taunus. Op verjaardagen was er steevast discussie over welke auto de beste was. De mooiste was voor René Schapelhouman in elk geval een Mercedes-Benz. Gezeten op de achterbank van de Kadett waren het de statige en voorname koetswerken van de Mercedessen die hem opvielen tussen al die andere auto’s. Dat waren tenminste niet van die blikjes.

Lees verder »

Eindelijk waardering

John van Westeneng wilde wel een klassieke auto. Aangestoken door zijn compagnon die hem liet rijden in zijn Singer en in zijn Traction Avant en ondersteund door een enthousiaste echtgenote, kon de zoektocht beginnen. Hij wilde toch vooral een vlotte klassieker. Het werd een Porsche 911. De teller staat inmiddels op vier. Zijn laatste aanwinst: een 914/6

Lees verder »

Minder uitbundig

Twee keer in de week laat Gerrit Hillen via internet zijn favoriet liedjes horen in zijn programma Jukebox Time. Ook is het programma elke zondagochtend

Lees verder »

Bella macchina!

Een ritje in zijn Alfa Romeo 2600 Spider was voor René Zwezerijn de ideale manier om te ontspannen na een stressvolle dag op het werk.

Lees verder »

Kapitän voor een jaar

Voor zijn droomauto moesten een Opel Manta en een zeldzame Ranger 1700, zeg maar de Zuid-Afrikaanse Opel Rekord, het veld ruimen, maar Erwin Nieboer heeft

Lees verder »

Gloeien, starten en lopen

Voor het overbruggen van langere afstanden zet Hans Steenkamer uit Benschop de Mercedes-Benz in. Hij heeft drie A-Fords, maar op de snelweg komt de 170

Lees verder »

De Stelvio wacht

Een auto hoeft voor Carel van Vugt niet te rijden. Hij is nu zeventig en heeft het wel gehad met grote klussen, maar sleutelt nog

Lees verder »

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!