70 jaar Porsche Clubs

De eerste Porsche-club – de Porsche Club Westfalen – werd zeventig jaar geleden op 26 mei 1952 opgericht, slechts vier jaar nadat de allereerste Porsche was afgeleverd. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 700 Porsche-clubs in 86 landen met ruim 240.000 leden. Dit hele jaar door hebben de clubs tal van activiteiten en events gepland ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum.

Jaarlijks worden er over de hele wereld nog steeds zo’n vijf nieuwe onafhankelijke clubs opgericht. Ze worden door hun leden gezamenlijk en op vrijwillige basis gerund. Daarom biedt elke club een individueel en onderscheidend programma – uiteenlopend van excursies, rijvaardigheid trainingen, circuitevenementen, sociale events en technische presentaties over auto’s en e-mobiliteit tot het ‘Concours d’Élégance’ en Porsche-parades die meerdere dagen duren. Porsche AG ondersteunt in het jubileumjaar verschillende clubevenementen zoals de 47e Internationale Porsche 356 Meeting die plaatsvindt in Nederland.
De auto’s van de clubleden variëren inmiddels van klassieke Porsches tot auto’s uit het huidige gamma. Tijdens clubbijeenkomsten is ook de elektrische Taycan steeds vaker vertegenwoordigd. De Classic Clubs zetten zich in het bijzonder in voor het behoud en de verzorging van historische Porsches.

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!