button_b2

 

Tijdsbeeld Alpen 1

Een kleurrijke parkeerplaats in de jaren zeventig van Gasthof Mauth in St Johann, Oostenrijk. Linksonder zien we de kont van een Ford 15M XL Coupé met naast de groene Kever een fleurig rode Peugeot 404. Verder aardig wat bedrijfswagens waaronder twee leuke Volkwagens Transporter. Die zijn van alle auto’s op deze foto nu verreweg het meeste waard. Wie had dat toen kunnen verzinnen?

 

Tijdsbeeld Alpen 2

Een optocht van paarden, een opgelijnd dweilorkest en een parkeerplaats vol auto’s van wie hun bestuurders nu op het terras van Gasthof Tiroler Adler publiek zijn. Zelfs de balkons staan vol mensen. Wat hier zich precies afspeelt weten we helaas niet. De kaart is nooit verstuurd. Ze hebben er in elk geval mooi weer bij want het dakje van de fraaie Kever op de voorgrond lijkt haastig te zijn dichtgetrokken tegen de zon.

 

Tijdsbeeld Alpen 3

Hotel Pinzgauer Hof in Zell am See in de jaren zestig. Terwijl de fraaie personenuitvoering van de Ford Taunus Transit langs de kant staat te wachten, passeert een even rode Volkswagen Transporter. Zou het stel op het bankje met kinderwagen en al uit de Kever zijn gekomen?

 

Tijdsbeeld Alpen 4

Het dal van Lagalb. Het zal toch in de jaren zestig, begin zeventig een extreem saaie kaart geweest moeten zijn met uitsluitend  grijze auto’s zo ver het oog reikt waaronder uiteraard de Peugeot 404 op de voorgrond en de Opel Kadett A ernaast. Het landschap is onveranderd en ja, het dal-restaurant is er ook nog altijd.

 

Lees meer in de rubriek Tijdsbeeld van Onschatbare Klassieker magazine
line1
BANNER rb_leeg

 

balmedia_150px

 

kuiper_150px

 

mercedes_150px2

 

pon porsche_150px

 

vredestein logo zwart