button_b2

 

Tijdsbeeld 030

Een ansichtkaart van het Ocean View Motel met volgens de achterkant moderne, verwarmde kamers met tapijt van wand tot wand en gratis TV. De Opel Kadett B Caravan valt ons het meest op. Zo tussen de enorme Amerikaanse convertibles een klein eigenwijsje. Uniek aan dit hotel is overigens dat er tot op de dag van vandaag, niets is veranderd. Nou ja, van buiten dan.

 

Tijdsbeeld 029

Een kaart van Pelican Apartments in Lauderdale by the Sea, net boven Miami in Florida. Het zijn de jaren eind vijftig, begin zestig met rechts een Cadillac Eldorado Seville en de blauwe Chevrolet Bel Air in het midden kleurt fraai bij het hotel.

 

Tijdsbeeld 028

Het Sea Shore Resort in Lauderdale is niet meer. In plaats daarvan staan er nu op deze plek in Florida enorme, moderne resorts. Toch was het Sea Shore Resort anno jaren zestig ook zeker modern te noemen. En populair want de parkeerplaatsen staan vol met de gebruikelijke Chevrolets, Chryslers, Buicks, Oldsmobiles, Plymouths, etc. Negen van de tien merken die vandaag de dag niet meer bestaan.

 

Tijdsbeeld 027

Tot slot in Lauderdale, aan de North Atlantic Boulevard Premiere Season in betere tijden. Tijdens de economische crisis liep het hotel in 2006 op de klippen. De kenmerkende hoge, roze schelp uit 1965 - een gebouw dat de Broward Trust for Historic Preservation een ‘uitstekend voorbeeld van moderne architectuur’ noemde – raakte in verval en werd een doorn in het oog. En als er commercieel geen interesse is, en sociale hulp tekortschiet, zit er in Amerika maar één ding op: afbreken. Precies wat er in 2015 is gebeurd.

 

Lees meer in de rubriek Tijdsbeeld van Onschatbare Klassieker magazine
line1
BANNER rb_leeg

 

balmedia_150px

 

kuiper_150px

 

mercedes_150px2

 

pon porsche_150px

 

vredestein logo zwart